Posts

Posts uit april, 2015 tonen

Puppy's in de klas als verrassing

Afbeelding
Ik had met de kinderen in het begin de dag overlopen. Hierin stond ook een verrassing op het programma. Enkele aanhouders bleven vragen wat de verrassing was. Wat ze niet hadden verwacht was een nest van 7 pups! De oma van Lien Verschueren was hiermee op school omdat Lien ook kind in de kijker was. Natuurlijk kon ze onze klas niet overslaan!  Jammer dat ze allemaal al verkocht waren! Heel wat liefhebbers in onze klas! 

Kind in de kijker: Frédéric

Afbeelding
Veel complimentjes over voetbal natuurlijk. Dat kan hij dan ook goed! Hij had ook een beker bij die hij had gewonnen waar hij terecht trots op was. Ook zijn medaille en nieuwe voetbalschoenen waren de moeite waard. Die schoenen, daar waren toch enkele jongens stiekem een beetje jaloers op denk ik. 

Verjaardag Nienke

Afbeelding
Een fiere Nienke naast een prachtig gekleurde snoeptaart. Wat trok dit de aandacht van de kinderen! Geen enkele kind dat zei: 'Ik lust dat niet!' Dat ze nu maar snel dat kaarsje uitblaast, zodat we kunnen beginnen! Dat dachten vast heel wat kinderen (op de gezichten te zien).  De stokjes voor Nienke zelf en 5 snoepjes voor ieder kind om te beginnen wist Nienke ons te vertellen. Toch maar even iets afspreken want de handen hingen al boven de taart om te grijpen wat er het lekkerst uitzag. Ieder één snoepje en daarna nog één en nog één. Zo had iedereen de kans iets lekkers te nemen. Dat vonden ze dan toch wel een goed idee, het leek wel alsof het rust bracht!  Mmmmmmm... smullen maar. Dank u Nienke! 

Kind in de kijker: Achiel

Afbeelding
Heel wat lieve en leuke complimentjes voor Achiel! Hier kwam ik ook te weten dat hij mee aan het voetballen was met onze jongens. Leuk!  Achiel wist ons van naaldje tot draadje te vertellen hoe zijn lievelingsspel op de Wii werkt. Ik kon niet zo mee maar de kinderen zagen het helemaal zitten. Is dat ouder worden?  We hadden onlangs ook gehoord dat Achiel graag aan minigolf doet. Nu had hij ook nog zijn eigen stick bij en kon hij ook de grote golf al spelen. Stonden wij even verbaasd!  Uit zijn encyclopedie liet hij ons iets zien over mummificeren. Dit kon hij heel duidelijk uitleggen waardoor iedereen zich er een beetje een beeld van kon vormen. Al vonden enkelen het maar een vieze bedoening!    Oei, een trui over een trui is niet zo handig. Het was zijn fietstenue die hij van mama en papa had gekregen. Achiel gaat heel graag fietsen en kan dit ook al goed. Smalle weggetjes vormen zeker een uitdaging.   En zoals we al wel langer weten zijn trammen en treinen wel een grote passie. Wat e

Estafetten op vrijdag

Afbeelding
Tijdens een vorige leerlingenraad kwam er aan bod dat heel wat kinderen graag een estafette zouden doen op de middag. Meester Pieter schaarde zich mee achter dit initiatief en zo kwamen we tot een leuke spelmiddag om de twee weken op vrijdag. Dank u meester Pieter! Leuk dat we via de leerlingenraad ideeën van de kinderen kunnen verwezenlijken! 

Regenbuis maken

Afbeelding

Bezoek aan het ziekenhuis Imelda

Afbeelding
Onze uitstap aan het Imeldaziekenhuis begon al leuk. We mochten in de klas eten omdat we vroeger moesten vertrekken. Toch wel eens leuker dan een goed gevulde refter!   In het ziekenhuis werden we opgewacht door een verpleger die met ons meteen een bezoek bracht aan de spoedafdeling waar ook de ziekenwagens stonden geparkeerd. We kregen er een grondige uitleg over wat er in een ziekenwagen aanwezig is.   Nadien gingen we in twee groepen verder. Onze klas bracht eerst een bezoek aan het ziekenhuis. Op alle plaatsen mocht er wel iemand als proefpersoon dienen. Eerst was Dries aan de beurt. We gingen zijn binnenkant eens bekijken... Niet écht natuurlijk want zo'n röntgenstralen zijn niet om te spelen!   In de gipskamer had men terug een slachtoffer nodig. Om dit eerlijk te laten verlopen werd er door de verpleger een nummer gezegd, zo kwam Mauritz met zijn arm in het gips te zitten.   Die gips moest er natuurlijk ook weer af. Oei oei, Mauritz zijn arm er niet afzagen hé!!  Na die boei