Posts

Posts uit januari, 2015 tonen

Verjaardag van de juf

Afbeelding
Enkele leuke verrassingen voor mijn verjaardag. Eerst werd er wel gepolst of ik een traktatie voor hen bij had.  Dries had enkele goocheltrucs klaar en was er zelfs helemaal op gekleed. Een vestje en zijn goochelstok. Wat een prachtige acteerprestatie!   Na het eten van een lekkere Brusselse wafel met veel slagroom en chocoladesaus hadden de kinderen ook nog een dansje voor me klaar. Hier hadden ze dus zo geheimzinnig over gedaan tijdens de middagspeeltijd! Ik vond het vooral fijn dat ze dit met z'n allen deden.  Bedankt lieve schatten!

verjaardag Frédéric

Afbeelding
Frédéric was al jarig in de kerstvakantie. Nog meer.. op 24 december! Hoe leuk! Vandaag had hij een traktatie voor de klas bij. Heerlijke snoepjes!  Even konden de kinderen er niet aan uit. Hoe oud werd Frédéric nu? En was hij nu dit jaar jarig of vorig jaar? Moet hij dit jaar nu nog verjaren?  Hoe fijn dat sommige kinderen spontaan hun snoepjes wilden ruilen als een ander kind de zijne/hare niet lekker vond. Ik geniet er telkens weer van.

kind in de kijker: Léon

Afbeelding
Léon begon, in tegenstelling tot de andere kinderen, met het voorlezen van de complimentjes. Hij was duidelijk benieuwd wat de kinderen over hem hadden geschreven.  Nadien vertelde hij ons over kunstjes op zijn step op vakantie en zijn penaltybeker die hij gewonnen had met het voetbal. Hier was hij terecht wel fier op!  Wat de meeste aandacht van de klasgenootjes trok was het boek dat hij bij had. Het Guinness Book of Records 2015. Hierin vonden we ook de grootste man ter wereld terug die we een tijd geleden in ons taalboek ook waren tegengekomen.  Hoe leuk ook dat de kinderen bereid zijn een knutselles op te schuiven voor een kind in de kijker!

René Magritte: hebben wij ook zoveel fantasie als die man?

Vandaag bespraken we René Magritte. De kinderen vonden zijn kunstwerken vaak erg grappig. Ze konden aan de hand van richtvragen ook erg goed aangeven wat een kunstwerk zou kunnen weergeven, welke fantasie er achter schuilgaat en verder fantaseren was ook geen enkel probleem.  Niet zo veel van te verstaan aangezien er vier groepen gelijk een gesprek aan het voeren waren. Maar ik denk dat hun gezichten boekdelen spreken. Hun fantasie ging vaak verder dan ik me had kunnen inbeelden! Benieuwd welke fantasie ze morgen in de kunstwerken gaan verwerken!

De dag voor de kerstvakantie

Afbeelding
Samen kerstliedjes zingen onder onze mooie kerststerren,  Samen spelletjes spelen,   Samen de verjaardag van Jaimy vieren, maar misschien ook afscheid van Jaimy nemen,   Samen film kijken en in onze kerstbundel werken,  SAMEN... Zoveel dingen die we samen beleven en waar we rond Kerstmis misschien ook even bewuster bij stilstaan!  En dan genieten van een welverdiende kerstvakantie. 

Kind in de kijker: Milan

Afbeelding
Milan was kind in de kijker tijdens het project 'spel en speelgoed'. Hij had dan ook zijn lievelingsspel mee: Stratego. Hij wist er heel wat over te vertellen en de kinderen luisterden geboeid mee.   Ook had hij een speciale vorm van het spel 'wie is het' mee. We konden niet wachten om het samen met hem te spelen.  Maar de beker die hij bij had was toch wel heel bijzonder. Het was een wisselbeker. Die mag je een tijd houden als je gewonnen hebt maar gaat bij de volgende grote wedstrijd dan door naar de nieuwe winnaar. Misschien kan Milan hem dan nog wel wat langer houden? En natuurlijk niet te vergeten, de berichtjes van onze klasgenootjes. Die zijn voor ons kind in de kijker heel belangrijk. We genieten telkens weer van de leuke complimentjes die de anderen ons geven.

De Sint op school!

Afbeelding
Vol verwachting stonden we met z'n allen aan de poort van de school, te wachten tot de Sint zou komen. En daar was hij! Toen wisten we nog niet wat die gekke Pieten 's nachts in onze klas hadden uitgestoken.  Enkelen van ons waren al voorbereid om veel snoepjes te vangen, want elk jaar gooien de Pieten heel wat snoepgoed in het rond. Zo had iemand een goeie losse trui aan waar je een vangnetje mee kon maken, handschoenen deden dienst om snoep in te steken, er had zelfs iemand een zak bij, ...  En wat hadden we dit jaar toch extra geluk. Een Zwarte Piet bij ons voor heel de dag in de klas!!   De Sint maakte heel wat gezichtjes heel erg blij, maar niet alleen de kindergezichtjes hoor!   Aangekomen in de klas. Wat een rommeltje! Stoelen op hun kop, banken op elkaar, koptelefoons in de planten, de koninklijke stamboom helemaal door elkaar, ... En een toets op het bord. Wat waren die Pieten toch dom. Gelukkig wisten wij nog hoe het wel moest zijn.   En alsof we nog niet genoeg geluk