De Sint op school!

Vol verwachting stonden we met z'n allen aan de poort van de school, te wachten tot de Sint zou komen. En daar was hij!
Toen wisten we nog niet wat die gekke Pieten 's nachts in onze klas hadden uitgestoken. 
Enkelen van ons waren al voorbereid om veel snoepjes te vangen, want elk jaar gooien de Pieten heel wat snoepgoed in het rond. Zo had iemand een goeie losse trui aan waar je een vangnetje mee kon maken, handschoenen deden dienst om snoep in te steken, er had zelfs iemand een zak bij, ...



 En wat hadden we dit jaar toch extra geluk. Een Zwarte Piet bij ons voor heel de dag in de klas!! 
 De Sint maakte heel wat gezichtjes heel erg blij, maar niet alleen de kindergezichtjes hoor! 


 Aangekomen in de klas. Wat een rommeltje! Stoelen op hun kop, banken op elkaar, koptelefoons in de planten, de koninklijke stamboom helemaal door elkaar, ... En een toets op het bord. Wat waren die Pieten toch dom. Gelukkig wisten wij nog hoe het wel moest zijn. 


 En alsof we nog niet genoeg geluk hadden gehad, mochten we ook nog eens marsepein gaan maken met juf Greet. Wat fijn dat zij ons wou komen helpen op zo'n belangrijke dag. 






Nog snel een beetje oefenen op de special-act voor de Sint. Wat genoten we daar allemaal samen van. 

 Het moment waar we allemaal naar hadden uitgekeken: de Sint en zijn Pieten in onze klas. Benieuwd wat hij ons te vragen en te vertellen had. 
We brachten hem op de hoogte van de kuren van zijn Pieten. Gelukkig kon de Sint samen met ons de koningen weer op een rijtje zetten. 


 We hadden ook enkele leuke verrassingen voor de Sint. Zo hadden we een dansje ingeoefend op het lied 'Sinterklaas wil dansen' en hadden Elise en Lauranne een mooi liedje ingeoefend op piano en dwarsfluit. Wat was dat prachtig!

 Jammer dat de Sint nu al door moest. We hadden nog zo veel vragen voor hem en we hadden hem nog zoveel te vertellen. Maar hij moest nog verder naar andere kinderen die op hem zaten te wachten. 




 Gelukkig konden wij onze dag nog heel leuk verder zetten met leuke werkjes waaruit we zelf mochten kiezen. Zo werden er mooie werkjes met knex gemaakt, vingerpopjes van de Sint en Zwarte Piet, leuke raadsels, ...






Na een leuke dag met de Sint en allerlei activiteiten konden we ook nog eens samen met het andere derde gaan turnen. Dat vonden we best ook wel eens leuk

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag