Bezoek aan het Imeldaziekenhuis te Bonheiden

We werden door Sylvain ontvangen op spoed waar we om te beginnen in een ziekenwagen mochten kijken. Nadien gingen we per klas verder.
Onze klas deed eerst de rondleiding in het ziekenhuis.  



We gingen verder tot op spoed en bezochten er de box waar kinderen worden opgenomen via spoed. Deze zag er best wel leuk uit, met mooie schilderingen op de muur.

Nadien mochten we een kijkje gaan nemen in de röntgenkamer. We voelden er aan een loden jas, Wout was onze proefpersoon om te tonen hoe de foto's genomen worden en Manou moest gaan rechtstaan tegen het apparaat waarmee je foto's van de longen neemt. Wat een boeiend avontuur!







Op de kinderafdeling aangekomen spraken we enkele verpleegsters die de bedden aan het opmaken waren. 

Verderop in een lokaaltje waar veel speelgoed stond, liet Sylvain ons zien hoe een plaaster wordt aangelegd. Juliette was deze keer de proefpersoon. Al wilden we dit allemaal wel zijn. We mochten wel eens aan de gipszaag voelen en onze handen ontsmetten. 
En als verrassing... kregen we een drankje!





Na de rondleiding werden we verwacht in de kapel. Daar zat de speeljuf van het kinderziekenhuis klaar om ons een heel leuke quiz te laten spelen. Tijdens deze quiz moesten we ons verkleden en tussenin een beer verzorgen en opereren. Hij had een muntje ingeslikt en dat moest eruit!

















Wat was dit een leuke afsluiter van ons thema 'ziek en gezond'! 


Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag