Posts

Posts uit maart, 2017 tonen

bednetdag

Afbeelding
Een dag om even aandacht te schenken aan kinderen die ziek zijn of een ongeluk hebben gehad en daardoor niet naar school kunnen.  Deze dag mochten we met onze kussens op de grond les volgen. Al hield niet iedereen dit lang vol. Sommigen gingen snel terug aan hun bank zitten. 

Bezoek aan het Imeldaziekenhuis te Bonheiden

Afbeelding
We werden door Sylvain ontvangen op spoed waar we om te beginnen in een ziekenwagen mochten kijken. Nadien gingen we per klas verder. Onze klas deed eerst de rondleiding in het ziekenhuis.   We gingen verder tot op spoed en bezochten er de box waar kinderen worden opgenomen via spoed. Deze zag er best wel leuk uit, met mooie schilderingen op de muur. Nadien mochten we een kijkje gaan nemen in de röntgenkamer. We voelden er aan een loden jas, Wout was onze proefpersoon om te tonen hoe de foto's genomen worden en Manou moest gaan rechtstaan tegen het apparaat waarmee je foto's van de longen neemt. Wat een boeiend avontuur! Op de kinderafdeling aangekomen spraken we enkele verpleegsters die de bedden aan het opmaken waren.  Verderop in een lokaaltje waar veel speelgoed stond, liet Sylvain ons zien hoe een plaaster wordt aangelegd. Juliette was deze keer de proefpersoon. Al wilden we dit allemaal wel zijn. We mochten wel eens aan de gipszaag voelen en onze handen ontsmetten.  En al

thema ziek en gezond: hoekenwerk

Afbeelding
Welke afdelingen vinden we in het ziekenhuis? We zoeken het even op!  Leven met een handicap. Niet altijd even gemakkelijk. Dit mochten we ervaren in een spel waar we met onze tenen moesten schrijven, ons geblinddoekt aankleden, ... Wat neem ik mee als ik opgenomen word in een ziekenhuis? Even het valiesje open en ontdekken maar... In een ziekenhuis lopen heel wat specialisten rond. Maar wanneer moet ik er naartoe? Wat doen ze? En welke voorwerpen gebruiken ze? We zochten het allemaal uit door de kaartjes bij de juiste specialist te kleven.