thema 'ziek en gezond': een bezoek aan het Imeldaziekenhuis

In de klas werden de kinderen al een beetje voorbereid op wat er in een ziekenhuis te zien is. Maar het echte bezoek was natuurlijk nog veel interessanter. 


In het ziekenhuis kregen we een rondleiding van Sylvain, een gepensioneerde verpleger die het nog steeds fijn vindt kinderen rond te leiden in het ziekenhuis. 
Als eerste mochten we in de ziekenwagen kijken en kregen we uitleg over de apparaten die er te zien waren. 

 Op de spoedafdeling werd onze Casper onder de scanner gelegd. Hoe zou hij er vanbinnen uitzien? Dat kwamen we niet te weten! Je mag immers niet zomaar zo'n foto's nemen! 

 Op de kinderafdeling was Floor aan de beurt. Haar arm was gebroken en moest in het gips. Oei oei, hoe ging ze nu nog kunnen schrijven op school? 





 Wij moesten ook allemaal goed onze handen ontsmetten om niemand ziek te maken natuurlijk. Maar wie kleine wondjes op zijn handen had, die had het geweten!
 Na een geweldige rondleiding in het ziekenhuis gingen we naar de kapel waar we van enkele meisjes een super leuke quiz kregen. We moesten ons om te beginnen verkleden en tijdens de quiz moesten we ook onze zieke beer verzorgen. Ieder had zijn taakje en gelukkig kwam onze beer er goed vanaf. 











 Als afsluiter kregen de winnaars van de quiz een mondmasker maar alle anderen kregen ook nog een spuitje en een muts. 
Wat was dit alles weer leuk en leerrijk!
Dank je wel, Imeldaziekenhuis!

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag