Posts

Posts uit maart, 2016 tonen

Kind in de kijker: Cedric

Afbeelding
Wat een leuke complimentjes voor Cedric. Vooral veel kinderen die hem schattig vinden. Velen vinden het ook fijn met hem te spelen.   De reuze Bob de Bouwer stak al heel de week de ogen uit bij de anderen. Wat ziet die er leuk uit Cedric!  Naast de reuze Bob had hij ook een klein roos varkentje mee. Dit mocht de kring eens rond gaan.  Cedric had deze week ook regelmatig in een boek zitten lezen. Het was heel spannend wist hij te vertellen en hij vond het leuk dat hij dit van Britt had gekregen. 

Het zikavirus door Lot, de mama van Stan

Afbeelding
Lot werkt in een laboratorium mee aan het onderzoek naar het zikavirus. Ze was bereid ons hierover op een superleuke manier iets te komen leren.  Ze had hiervoor enkele meisjesmuggen en een mannetjesmug nodig. De ziekte wordt immers overgebracht door muggen.   Onze vrouwtjesmuggen die bloed nodig hadden om hun eitjes te leggen, waren zo vrij eerst een zieke patiënt te steken en nadien een gezonde leerling te besmetten.   Heel wat besmettingen in de klas maar onze toerist Stan was beschermd. Dit met een hoed, lange mouwen en een spray tegen tropische muggen. Onze zieke patiënt? Die kreeg een muggennet over zich heen zodat de muggen hem niet meer konden steken en de ziekte niet meer konden verspreiden. 

thema 'ziek en gezond': een bezoek aan het Imeldaziekenhuis

Afbeelding
In de klas werden de kinderen al een beetje voorbereid op wat er in een ziekenhuis te zien is. Maar het echte bezoek was natuurlijk nog veel interessanter.  In het ziekenhuis kregen we een rondleiding van Sylvain, een gepensioneerde verpleger die het nog steeds fijn vindt kinderen rond te leiden in het ziekenhuis.  Als eerste mochten we in de ziekenwagen kijken en kregen we uitleg over de apparaten die er te zien waren.   Op de spoedafdeling werd onze Casper onder de scanner gelegd. Hoe zou hij er vanbinnen uitzien? Dat kwamen we niet te weten! Je mag immers niet zomaar zo'n foto's nemen!   Op de kinderafdeling was Floor aan de beurt. Haar arm was gebroken en moest in het gips. Oei oei, hoe ging ze nu nog kunnen schrijven op school?   Wij moesten ook allemaal goed onze handen ontsmetten om niemand ziek te maken natuurlijk. Maar wie kleine wondjes op zijn handen had, die had het geweten!  Na een geweldige rondleiding in het ziekenhuis gingen we naar de kapel waar we van enkele m

Voorbereiding op de muziekvoorstelling Slumberland

Afbeelding
 Als voorbereiding op de voorstelling kwam iemand van het muziekatelier met onze een leuke workshop doen. We hadden het over dromen. We mochten bewegen op muziek, geluid maken op de instrumentjes en vertellen over onze eigen dromen.   Wat een prachtig geluid kwam er uit dit instrument!   Jammer genoeg ging later op de week de voorstelling niet door omdat er zieke muzikanten waren. We deden dan toch nog maar een opdracht in verband met deze voorstelling. In groepjes van drie lieten we een monstertje geboren worden. Ieder tekende een deeltje ervan zonder te kijken wat de anderen hadden getekend. Wat een prachtig resultaat gaf dit!