Een dagje Brussel

Vóór we naar het muziekinstrumentenmuseum gingen deed onze bus nog een toertje langs de muur van het kasteel van de koning, langs het atomium waar we getrakteerd werden op een dubbel rondje rond het ronde punt, langs het koninklijk paleis, ... Eens aangekomen in het museum moesten we ons wel haasten want het was al vrij laat. Onze gidsen namen ons dus meteen mee en dompelden ons onder in de wereld van de muziek. Ze vonden het fijn dat we er al heel wat over wisten. De kinderen konden trots antwoorden op de vragen van de gids. Maar de gids wist ons toch met enkele speciale dingetjes te verwonderen. Aangezien we in het museum niet met een flits mochten fotograferen zijn de foto's niet geweldig. We zien er wel hoe enkele kinderen probeerden muziek te maken op de hoorn. Er waren ook veel gekke instrumenten waarvan we het bestaan niet kenden. Rare vormen van trompetten, zelfs met slangenkoppen!
Een fijne ervaring, al liet onze biologische klok ons al snel weten dat het middag was.














 We konden onze boterhammen gaan opeten in het café Delirium, vlak bij Jeanneke Pis. 
Er waren achteraan veel tafels waar we gezellig bij elkaar konden zitten, en enkelen van ons mochten op barkrukken aan de grote biertonnen zitten! Een drankje sloegen we natuurlijk ook niet af.









Een fijne maar toch wel vermoeiende uitstap. We wandelden ook nog tot bij Manneke Pis, welke niet kan ontbreken bij een bezoekje aan Brussel. Al waren sommigen teleurgesteld over zijn gestalte! 
We moesten er ook een serieus drafje opzetten om tijdig aan de bus terug te zijn. 
Een leuke dag, maar te kort om alles te bezichtigen. Brussel, echt wel een bezoekje waard!

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag