Kennen jullie onze koningen al? Ze kwamen bij ons in de klas op bezoek!

Deze week zijn we gestart met het koningshuis. We gingen terug naar het ontstaan van België en doorliepen zo onze 7 koningen. 
Hoe we dit allemaal gaan kunnen onthouden? Wel... we haalden deze koningen even in onze klas. 

 Als eerste nodigden we natuurlijk Leopold I uit samen met zijn vrouw. Hun zoon Leopold II was er ook bij. Zo klein was hij nog aardig. Later veranderde dit wel. Op hem zijn we niet zo trots.
 Toen Leopold II op de troon kwam ging hij van België een groot land maken door enorme gebouwen te zetten. Maar hij was niet tevreden en veroverde Congo als kolonie. Maar hij was helemaal niet lief voor de inwoners!
Toen Leopold II overleed had België opnieuw een koning nodig. Zijn neef Albert I volgde hem op en was een voorbeeld voor iedereen. Tijdens WO I bleef hij bij zijn soldaten om hen te steunen. 
Ziehier... de goede koning-soldaat!
 Ook zijn zoon Leopold III kreeg als koning af te rekenen met een zware oorlog. Hij werd zelfs gevangen genomen door de Duitsers!
 Hij gaf zijn taak als Koning na de oorlog dan al snel door aan Boudewijn, zijn oudste zoon. Boudewijn bestuurde ons land heel wat jaren. En dat deed hij wel goed. Maar hij stierf vrij jong. Er moest dus weer een troonopvolger komen, maar hij had geen kinderen.
 Zijn broer Albert II volgde hem dan maar op. Hij bestuurde ons landje gedurende de volgende 20 jaar samen met zijn vrouw Paola. En hoe hij zijn taak dan doorgaf aan Filip? Dat vertellen we jullie volgende keer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag