beeldje maken voor 'comingworldremember me' met 3a, 3b en het 6de leerjaar

Vandaag kregen we dankzij onze burgemeester de kans een beeldje te gaan maken voor het kunstproject 'comingworldremember me' van Koen Vanmechelen en Jan Moeyaert. Zij zullen verspreid over 4 jaar uit alle uithoeken van ons land, mensen een beeldje laten maken voor hun project. Hiermee willen ze de slachtoffers van de eerste wereldoorlog herdenken en een goed doel steunen. Iedereen kan zo'n beeldje gaan maken voor €5. Voor ons werd dit volledig door de gemeente betaald. 
Het atelier stond opgesteld in de technische school van Keerbergen.
Het was een zeer leuke ervaring. De klei bewerken, in een mal duwen en verder afwerken. Zo droegen wij vandaag ons steentje bij. 
We kregen ook een informatieve film over het kunstproject te zien, over de eerste wereldoorlog en over het goede doel dat we ermee steunen. Zo waren we goed op de hoogte over wat we hier eigenlijk kwamen doen. En tot slot kregen we ook nog een aandenken mee. Een boekje met een dogtag. Zoals de soldaten dit droegen aan het front, hangt er nu ook één aan het beeldje dat we vandaag maakten en kregen we het andere deel mee naar huis. Wat een mooi aandenken! 

 Zou ik er mijn handjes aan vuil maken? Allé dan, daar gaan we!


 Toch wel stevige klei hoor! Goed dat we het kleine malletje moesten gebruiken en niet die reuzegrote! 

















 Zo'n beeld staat er in Afrika ook ergens! Dit project hebben we vandaag ook voor een stukje gesteund. Ze leren jonge mensen daar voor zichzelf te zorgen o.a. door champignons te kweken. 

Over heel deze gebeurtenis kunnen jullie ook meer lezen in het krantje dat de kinderen mee naar huis kregen. De ouders van de ouderraad hebben ze alvast warm gemaakt om ook een beeldje gaan te maken. Zij zijn vanavond naar Keerbergen getrokken om zich te engageren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag