Het slotfeest van onze heksenweek

Vandaag heel wat foto's van verschillende klassen. Het was dan ook het slotfeest van de heksen en daar deed niet alleen 3B aan mee. 
Vol spanning hebben we gewacht! Hoe zou het voor onze kleine heks aflopen?
De tijd was aangebroken dat kleine heks voor de opperheks moest komen om te tonen dat ze een goede heks was. Kleine heks was ervan overtuigd dat ze het goed had gedaan en vertelde honderduit over haar goede daden voor het kastanjemannetje, en de sprokkelvrouwtjes, ... Maar ze zag niet dat opperheks haar streng aankeek. Opperheks zei boos dat ze geen goede heks was. Een goede heks doet slechte dingen, zei ze. Nu kwam ook petemoei Rommelbommel zich nog moeien. Zij wist te vertellen dat kleine heks ook op vrijdag had getoverd. Opperheks wist niet wat ze hoorde en besliste dat kleine heks zwaar gestraft moest worden. De andere heksen waren het met haar eens. Kleine heks was heel verdrietig en bedacht een plan. Ze toverde de bezems en de toverboeken van alle heksen naar haar toe en stak ze in brand. Zo... nu zouden ze niet meer kunnen vliegen en alleen kleine heks kon nu nog oefenen om te toveren! Ze danste samen met Abraxas rond Het vuur van de bezems en de boeken en zong heel luid over Walpurgisnacht, het feest van de heksen! Eind goed, al goed, de kleine lieve heks had het gewonnen van de boze heksen.







 Elke maand vieren we op onze school ook de jarigen van de maand. De kinderen van oktober hadden nu wel een heel speciaal feest! Een heksenfeest!


 In de heksenklas waren de heksjes en tovenaars nu niet meer te houden. Ze moesten en zouden beginnen knabbelen aan het heksenhuisje. En dat ging vlotjes binnen!
 Nog enkele bezems moesten gemaakt worden en

 natuurlijk moest het snoepje vangen nog gespeeld worden door diegenen die er bij het hoekenwerk niet de kans toe gehad hadden. 
 Na de middag werden de kinderen nog blootgesteld aan enkele heksenproeven om een echt heksendiploma te verdienen. Ze moesten allerlei dingen proeven, toverappels maken met chocolade en korreltjes en luisteren naar een spannend verhaal. Ook de andere klassen deden zulke proefjes. 



 Zelfs in de kleuterschool begonnen de kleine heksjes in het rond te vliegen!













 En wat deden deze heksen en tovenaars in de kelder van onze school? Ik zou het niet weten!











 De fantastische heksenweek werd samen afgesloten met een gigantische toverdans! Prachtig om naar te kijken! Alle heksen en tovenaars deden mee. 



Wij hebben ons op het einde van de dag nog terug omgetoverd tot gewone mens. We zouden niet willen dat de ouders een hele week met heksen en tovenaars opgescheept zitten! Een spreuk en onze magische vloeistof brachten dit tot een goed einde. 
Het was een vermoeiende maar heel leuke week wat mij betreft. Ik hoop dat de kinderen er ook zo van genoten hebben! Aan hun gezichtjes te zien denk ik van wel. 
Voor iedereen nu een heel fijne vakantie. Rust maar allemaal goed uit!

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag