De voorlaatste dag van een mooie week

De voorlaatste dag in heksenland. Waar zou het avontuur ons vandaag brengen?
Onze kleine heks had al een tijdje binnen gezeten met de barre winterkoude maar wilde vandaag toch nog eens een stukje gaan vliegen. Langs het bos, naar de markt. Daar zag ze een verkleumd kastanjemannetje zitten. Ze vroeg wat hij daar deed. Kastanjes poffen en verkopen natuurlijk! Ze opperde dat hij het wel goed had bij zijn vuurtje, lekker warm. Maar daar was het mannetje het niet mee eens. Zijn tenen waren verkleumd, zijn neus bevroren en hij verbrande zijn vingers bij het uit de pan halen van de kastanjes. Daar wist de kleine heks wel raad op. Na een tijdje verging het het mannetje al veel beter. 





 Wanneer ze een tijd later nog eens op stap ging en Abraxas met haar meeging, kwamen ze een groep kinderen tegen die carnaval aan het vieren waren. Het carnavalheksje lachte met kleine heks en vroeg of ze haar zusje was en hoe oud ze was. Toen kleine heks antwoorden dat ze al 127 en een half jaar oud was moest het carnavalheksje er erg om lachen. Ook de anderen begonnen kleine heks een beetje uit te dagen. Ze schrokken zich een ongeluk toen kleine heks in het rond begon te vliegen. Dit hadden ze niet verwacht. Ze dachten dat kleine heks zich ook verkleed had. Nog verbaasder keken ze wanneer kleine heks het appelbollen en pannenkoeken liet regenen. Maar al snel begonnen ze gretig te eten. Alleen carnavalheks... die keek kleine heks verbaasd na en at niets. Ze was dus echt 127 en een half jaar oud...!!
In de heksenklas gingen we de betekenis van getallen en kleuren onderzoeken. We moesten onze naam ontleden en kwamen zo op ons geluksgetal en de bijhorende kleur uit. Hierbij stond dan een beschrijving van wat voor een persoon we zijn.
 Na een zware les van breuken, waar we een heks in 4 delen moesten verdelen en een groep heksjes in groepen moesten zetten, terug wat ontspannends. Ons hoekenwerk van gisteren werd met veel plezier verder gezet. Het snoephuisje begon er dan toch een beetje op te lijken, er werd hard in de spelletjesbundel gewerkt, nog wat schilderen en knippen voor ons kunstwerk en heksenpimpampet met een krant. Het ene nog leuker dan het andere. 





 Daar het huisje klaar was vóór de laatste groep kon beginnen, hebben zij er nog voor gezorgd dat iedereen op het einde van de dag een lekkere snoepsaté kon hebben.
 Deze jongens hadden geweldig veel plezier in het schrijven van heksenspreuken. Enig idee waar deze spreuken over gingen? Natuurlijk... voetbal!
 En een heks zou natuurlijk geen echte heks zijn zonder bezem. Dit kwam ook snel in orde als we elkaar maar goed hielpen. 
Weer een vermoeiende maar fijne dag! 
Hop naar de laatste dag van onze heksenweek. Benieuwd hoe het avontuur van de kleine heks zal aflopen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

project: derde dag

project vijfde en laatste dag

project: tweede dag