Posts

Posts uit september, 2021 tonen

WK wielrennen door ons dorp

Afbeelding
Zo'n gebeurtenis konden we natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbij gaan. We bereidden ons voor met een bordspel in de klas. En nadien gaan supporteren! Lang wachten om ze dan voorbij zien te zoeven... Maar het was de moeite waard. Een onverwacht interview door een reporter van RTV maakte er nog een extra beleving van.

Biotopen in de schoolbuurt

Afbeelding

Receptie voor de eerste communie

Afbeelding
Een eerste communie kunnen we niet zomaar laten passeren. Het laatste uur van de dag verrasten we de kinderen met een heuse receptie. Er werd gespeeched, geklonken, gebabbeld, gedanst,... Maar ook rustig afsluiten met een tekening was erbij.

Hip hip hoera voor Lise

Afbeelding

Workshop dans en verhalen vertellen

Afbeelding
Na de klei workshop nog 2 leerrijke workshops nl. dans en verhalen vertellen. Wie dacht dat hij een verhaal moest gaan schrijven... Niets was minder waar. Aan de hand van tekeningen bedachten we spannende verhalen.

Dorpswandeling met Luc

Afbeelding
Na onze klei workshop mochten we ook nog op wandel in het dorp. Naar jarenlange gewoonte kregen we een fantastische rondleiding van Luc. Hij wist ons heel wat leuke weetjes, uit de oude tijd, over Rijmenam te vertellen. De grootste sleutel, het kleinste raampje, het hoogste punt,...