Posts

Posts uit oktober, 2017 tonen

project: derde dag

Afbeelding
Amai, na gisteren waren we wel erg benieuwd naar het vervolg! Wat zou er met Snoezepoes gebeuren?  De ridders die verliefd waren op Snoezepoes maakten zich klaar om ten strijde te trekken om hun geliefde Snoezepoes te redden. Een hele discussie volgde van wie er haar mocht bevrijden. De vader van Snoezepoes gooide een munt op om te beslissen wie haar zou mogen redden. Maar dan kwam er nog en probleem aan het licht. Bij het kasteel van heer Drakenstein zou er een draak zitten. Dat maakte ridder Goedhart wel wat bang. Hij zocht hulp bij het kruidenvrouwtje. Ze brouwde voor hem een drankje met drakenbloed, gedroogde kakkerlakken, ... waarmee hij tot middernacht DAPPER zou zijn. We zijn benieuwd! Gaat hij zijn geliefde Snoezepoes kunnen bevrijden en haar hart kunnen veroveren? We zien het morgen!

project: tweede dag

Afbeelding
Gisteren mochten we ontdekken dat er al twee ridders verliefd waren op onze jonkvrouw Snoezepoes. Ridder Goedhart maakte zich vandaag helemaal klaar om ten strijde te trekken, al hield hij helemaal niet van oorlog.  Maar wie verscheen daar nu? Nog een heer van een ander kasteel. Heer Drakenstein! Wat voor snode plannen had hij bij? Hij voerde iets in zijn schild, dat zag je zo! Dan vertelde hij dat hij ook verliefd was op Snoezepoes en dat ze voor hem zou zijn.  OH NEE!! Een ontvoering! Heer Drakenstein pakte Snoezepoes vast en ontvoerde haar voor de ogen van haar moeder en zus. Wat een ramp! Hoe zal dit aflopen? Na  het toneel mochten we meteen gaan luisteren naar een valkenier. Hij had zelfs een uil mee in de klas!  Wat kwamen we hier veel te weten over de verschillende uilen en valken.  In ons klasje gingen de lessen over de ridders en de kastelen verder en nadien kregen we nog een kleine demonstratie met de roofvogels. We mochten zelfs een uil aanraken! Spannend!

project 'Ridders en kastelen': eerste dag

Afbeelding
Vandaag zijn we weer van start gegaan met ons jaarlijks project. Een moment waar vele kinderen naar uitkijken!  Deze keer bevinden we ons in de middeleeuwen. Prinses Snoezepoes met al haar poezen stelde ons voor aan de andere bewoners van het kasteel. Haar ouders, de heer en mevrouw van Poezegem, ridder Goedhart, de schildknaap, haar zus, ...  En als laatste, de nar die ons al meteen een liedje aanleerde.  Wat zijn we benieuwd naar wat er deze week allemaal binnen de kasteelmuren gaat gebeuren! In de klas kwamen we al snel in de sfeer van de middeleeuwen door een film waarin Leentje, een boerendochter, verliefd werd op iemand van het kasteel. We maakten kennis met de grote kloof tussen het leven van Leentje en het leven op het kasteel, met de 'de pest' die mensen ziek maakte, ...  Wat hebben we allemaal geboeid gekeken en geluisterd.  Nadien was het tijd om iets meer te leren op taalvlak. We leerden nieuwe woorden kennen zoals kantelen, een vizier, een schildknaap, .... En we w