Posts

Posts uit september, 2017 tonen

verjaardag Benjamin

Afbeelding

Bezoek aan Zonneweelde: cupcakes versieren

Afbeelding
Dinsdag waren we uitgenodigd in Zonneweelde om met de bewoners cupcakes gaan te versieren. Deze werden dan verkocht voor het goede doel.  Wat waren onze 3de-klassers flink!! Foto's met de bewoners komen later nog op de blog. Deze moet ik eerst doorsturen aan Zonneweelde om toestemming te krijgen om ze te posten.  Terug op school nog even afronden met gezelschapsspelletjes en nog knutselwerkjes afwerken. Wat een leuke namiddag! 

talentenarchipel: muzikaal ensemble: appel en peer

Afbeelding
Tijdens de talentenarchipel verblijven we gedurende een maand op een eiland: muziekeiland, beweegeiland, beeldeiland, .... Deze groep verblijft momenteel op muziekeiland. Ze hebben samen, zonder hulp van de juf, een muzikaal stuk in elkaar gestoken. Heel wat repetitie ging eraan vooraf, met een mooi resultaat tot gevolg!  Andere kinderen deden een activiteit op hun eiland zonder voorstelling of gingen met kleuters werken. Het groepje van taaleiland ging zo een zelfgemaakt toneel voorbrengen bij de kleuters van juf Hilde en juf Ellen.  De dag nadien gingen ook de kinderen van sameneiland een spel spelen met deze kleuters waarbij ze een schat moesten vinden.  Ik kreeg over beide groepen heel positieve reacties van de juffen. Jammer dat ik het zelf niet kon zien! Maar het toneeltje wordt volgende week nog voor onze klas gespeeld! 

Kind in de kijker: Morgane

Afbeelding
Morgane mocht de spits afbijten als eerste kind in de kijker dit schooljaar.  Ze gaf ons een demonstratie met een speelpaardje dat echt kon hinniken en galloperend geluid kon maken.  Verder was ze de trotse eigenaar van heel speciale spinners met blaadjes en vuurpieken.   Een heel verhaal over ... hoe noem je dit ook alweer? Flubby... slubby....??  Het kon in ieder geval botsen, uitrekken, je kon het kneden en nog veel meer. Na het tonen van de spulletjes die ze bij had en nog wat extra vertellen over zichzelf, kregen we te horen welke leuke complimentjes de andere kinderen van de klas voor haar hadden geschreven: goeie voetballer, leuk, lief, mooi, grappig, .... en ga zo maar door.  Zo Fijn!

verjaardag Gijs

Afbeelding