Posts

Posts uit juli, 2017 tonen

vakantie

Afbeelding
Geniet allemaal van jullie vakantie.  Het was een fijn jaar waarin we veel hebben gedaan.  Goed uitrusten, veel buiten spelen, genieten, ... en daarna de stap naar het 4de leerjaar!  Lieve groetjes  juf Goedele

schoolreis naar de steenbakkerij

Afbeelding
Wat was dit een boeiende en leerrijke uitstap. Heel wat kinderen luisterden geboeid  van begin tot einde naar de gids, die vanuit eigen ervaringen als kind kon vertellen.  We kregen ook te zien hoe en dakpan met de hand werd gemaakt. Als onze pan droog en gebakken is, mogen we ze afhalen. En anders krijgen we ze binnen twee jaar als we teruggaan mee.  In de klas zagen we een filmpje van hoe kinderen meewerkten in de steenbakkerij. Maar hoe de gids het vertelde, op de plaats waar het allemaal gebeurde ... dat maakte toch nog veel meer indruk! Nadien gingen we naar de ovens. Eerst gingen we in een droogoven binnen. Indrukwekkend als je zag dat deze helemaal werd vol gestapeld.  Maar de ringoven... dat was nog wel iets anders. Je kon er helemaal in rondlopen en aan de buitenkant waren allemaal kamertjes waar de stenen dan in gestapeld werden.  En toen we erdoor mochten gaan, deed de gids het licht uit. Het was PIKDONKER! Was dat schrikken zeg! Na een hele rondleiding buiten, gingen we bin

een ijsje bij Louis en spelen in het kastanjebos

Afbeelding
Donderdagnamiddag waren we nog uitgenodigd bij Louis in de Bombardon voor een ijsje. Wat was dat een leuke activiteit voor het einde van het jaar!  We kregen vers ijs met verse slagroom en snoepjes. Lekker!!!! Met de jokertjes in de klas hadden heel wat kinderen samen gelegd waardoor ze nog wel wat speeltijd te goed hadden. Die brachten we met plezier door in het kastanjebos. Daar was voor ieder wel wat te doen. Heel wat meisjes speelden op de skateramp en de anderen speelden oorlogje met stokken en verstopten zich tussen de struiken. 

nog een laatste kunstwerk in het derde leerjaar

Afbeelding
De achtergrond van onze zomertekening was klaar maar het leukste moest nog komen: onze voeten erop!  De wind speelde wel wat mee, dat maakte het niet eenvoudig. Lekker draaien in de verf, even een weg afleggen en dan ... voetjes op het strand!  Rara.. welke voeten zie je? En daarmee waren de voetjes ook nog gewassen. Zo proper zijn ze vast nog niet van school thuis gekomen? 

nog enkele verjaardagen afwerken

Afbeelding
Blijkbaar waren er nog kinderen die hun kaarsje niet hadden kunnen branden, door jarig te zijn toen ik ziek was of door andere omstandigheden.  Dat moesten we rechtzetten hé!