Posts

Posts uit februari, 2017 tonen

Start van het thema "ik ben muzo"

Afbeelding
Vandaag hadden we onze eerste les van het thema "muziek".  In de klas was er heel wat te ontdekken in verband met muziek en geluid. Hiervoor gingen de kinderen met een ontdekboekje op ontdekkingstocht.  Er was al heel wat verbazing te bespeuren bij geluiden die ze konden maken met gewoon huis- en keukenmateriaal. Het is dus een beetje mijn schuld als ze thuis een hoop kabaal gaan beginnen  maken 😏.

kind in de kijker: Anahit

Afbeelding
Anahit toonde ons om te beginnen een prachtig schilderijtje dat ze als kleuter samen met haar mama had gemaakt.   Deze knuffeltjes zijn ook wel heel erg in. Diertjes met grote, glinsterende ogen?!  Ik kan nooit onthouden hoe je ze noemt!  Ze toonde ons ook een hartje zoals ze er in het eerste leerjaar eentje aan haar leesmeter had gegeven.  Dat zal die wel leuk gevonden hebben!   Wat een prachtige juwelenboom. Zelf versierd!  De oorbelletjes waren natuurlijk nog thuis.  Nog haar lievelingsstrip en lievelingsboek:   Anahit zit ook in een Armeense dansgroep. Daar zouden we toch graag eens iets van zien hoor!

tableau vivant na theatervoorstelling "Roepie Roepie"

Afbeelding
Kunnen jullie raden welke Jommekestitel jullie kinderen hier uitbeelden?  De kinderen lukte het alvast heel goed.  Je mag kiezen uit: Luilekkerland De vrolijke bende De luchtzwemmers De pechvogel De verdwenen tuinkabouter De vurige inktvis