Posts

Posts uit januari, 2017 tonen

kind in de kijker: Rune

Afbeelding
Rune had al heel de week zijn spulletjes klaar staan. Eindelijk mocht hij erover vertellen. Deze twee schattige muisjes zijn de knuffeltjes van zijn geboorte. Die blijven natuurlijk belangrijk! En dan de eerst schoentjes! Waren het al voetbalschoentjes? De boeken van Geronimo Stilton trekken ook altijd de aandacht. Rune wist er ons al heel wat over te vertellen. En dan kwamen we bij de spelregels van Rummikub. Een leuk spel dat velen kennen. Toch waren er nog kinderen die het niet kenden en wel erg geïnteresseerd waren. Tot slot nog een doos VOL medailles!! Zoveel!! Er waren er enkele hele mooie bij. 

WO levenslijn: voorstellen van onze spulletjes van baby tot nu

Afbeelding
Hier hadden ze al heel de dag naar uitgekeken. Ze lieten allemaal vol trots de foto's, knuffels, speeltjes, ... aan de anderen zien. Een heel leuke start van ons thema!

verjaardag Anahit

Afbeelding
De eerste jarige van het nieuwe jaar! En wat een traktatie! Cakejes, snoepjes, chips, kinderchampagne, fruitsap, balonnen, ... Wat een leuk feestje.  We hebben ervan genoten Anahit! Dankjewel! 

hoekenwerk januari

Afbeelding
talentenarchipel: Anahit vond het plezier in het maken van sieraden. Het lukte haar al goed de materialen te hanteren.  Tangrammen: poes maken met drie verschillende kleuren. Nadien konden ze verder oefenen met magnetische tangrammen en een spelletje met houten blokjes.  Oefenen op het verenkelen en verdubbelen met een spelletje.  Kaartjes verdienen was de bedoeling. Maar oh nee! Er zat ook een BOEM-kaartje en een STEEL-kaartje bij! Dan moesten ze kaartjes afgeven aan anderen of zelfs alle kaartjes terug in de pot doen.  Winkeltje spelen hoort toch elk jaar bij de favoriet! Ook al vinden ze werken met de euro niet altijd gemakkelijk. Spelenderwijs helpen ze elkaar verder.  Talentenarchipel: Kastor en Andres vonden een bewegingsspel waarmee ze uiteindelijk zelf een dansje in elkaar staken. Wat deden ze dit knap!! De dierenwereld ontdekken in de WO-hoek. Raadseltjes over winterslapers en zoogdieren. Wel een uitdaging!