Posts

Posts uit november, 2016 tonen

verjaardag Rune

Afbeelding
Een kroon had hij al, onze jarige! En nog wel een koningskroon!   Even alle hoofden op de tafel. Maar ze konden het al snel ruiken wat er op de tafels werd gezet: de cakejes roken heerlijk!  Dank je wel Rune!

de voorleesweek

Afbeelding
Dit jaar mochten we weer heel wat vrijwillige voorlezers in onze klas ontvangen.  Als eerste, een verrassing, meester Eric! Hoe leuk!   Ook de mama van Wout voelde zich geroepen ons een mooi verhaal te brengen.   De dag nadien mochten we de mama van Rune en de oma van Kaatje ontvangen.   De oma van Kaatje vond het dan ook nog eens heel fijn ons met een zelfgebakken wafel te verrassen.  Dat mag wel elke week! 😜  En ook op vrijdag was er nog een mama bereid de week af te sluiten met een reeks leuke verhaaltjes. De mama van Louis bracht ons verschillende korte verhaaltjes waar we er gerust nog meer van wilden horen.  Bedankt aan alle mama's en oma's en meester Eric om ons weer zeer leuke voorleesmomentjes te bezorgen! 

de werken aan de brug in Rijmenam

Afbeelding
Woensdag ging men aan de brug de buizen voor de kabels en de elektriciteit onder de Dijle doortrekken. Dat leek ons de moeite om eens gaan te bekijken!  De boor zat over een lengte van 150 meter onder de Dijle doorgeboord (15 meter diep). Dit gebeurde de dagen ervoor. De boor werd met een computer op de juiste plaats gestuurd.  Nu werd deze boor teruggetrokken met daaraan 4 rijen buizen gekoppeld met een lengte van 180 meter. Heel indrukwekkend! En met wat een snelheid werden deze de grond ingetrokken. Elke keer wanneer het stopte werd er aan de andere kant van de brug een stuk van de boor afgekoppeld. Daar moesten we natuurlijk ook nog even naar gaan kijken. 

warme chocomelk voor de kinderrechtendag

Afbeelding
Op maandag 21-11 werd er warme chocomelk rondgedeeld op vraag van de leerlingenraad en voor de dag van de kinderrechten.  Dat werd door velen wel gesmaakt!    

kind in de kijker: Tess

Afbeelding
Tess was vorige week ons kind in de kijker. Ze had ook alweer mooie en interessante spulletjes bij. Eerst vertelde ze ons over haar Spaans kleedje dat ze vanuit Spanje had meegebracht.   Nadien toonde ze ons haar lievelingsknuffel.   Haar paardenboek van een bungalowpark met pony's trok zeker de aandacht. Er waren nog heel wat kinderen geïnteresseerd in paarden. Zelfs na haar spreekbeurt gaf Tess nog verder uitleg aan de geïnteresseerden.   Als laatste toonde ze ons ook nog wat foto's van toen ze klein was. Dat vond iedereen wel schattig.  Bedankt Tess, om dit alles met ons te delen!

muvo: Frans liedje 'Bonjour bonjour'

Afbeelding
Op het Franse liedje "bonjour bonjour" bedachten de kinderen gebaren die bij het liedje pasten.  Om de beurt werden deze voor de klas gebracht en zo oefenden we het liedje verder in. 

hoekenwerk

Afbeelding
Hoekenwerk, het moment waar elke maand naar uitgekeken wordt!  Deze keer was er in de aanbieding: - tekenen van leerprenten over soorten bomen: op internet zochten de kinderen bomen en tekenden hiervan de boom, het blad, de vrucht, de schors. - herfstboom maken met een papieren zak - spel over de eerste wereldoorlog - wegen met de keukenweegschaal - talentenarchipel: de kinderen kozen deze keer voor haken, schilderen naar het voorbeeld van een zelfgekozen kunstenaar, domino, knex, pim pam pet, rumikub.