Posts

Posts uit juli, 2016 tonen

Afscheid van een prachtig jaar

Afbeelding
 Lieve kinderen en ouders, ik wil jullie langs deze weg nog heel erg bedanken voor het prachtige schooljaar en de mooie cadeautjes. Het mooiste cadeau is het vertrouwen dat jullie me gaven om leuke dingen met jullie kinderen te doen.  Ik heb elke dag met plezier tussen hen gestaan!  Bedankt! Tot in september!  juf Goedele

Verjaardag Cedric

Afbeelding
We hadden Cedric zijn verjaardag al eerder gevierd maar toen geen tijd gehad voor zijn kaarsje en een groepsfoto. Dat konden we natuurlijk niet laten passeren!  Nog een gelukkige verjaardag Cedric!

Verjaardag Marit

Afbeelding
Wat een pech. Marit ging ons vrijdag op een ijsje trakteren bij Roza. Maar doordat het bakken van de pizza's was uitgelopen en er op school dingen verschoven waren, lukte het niet.  Maar niet getreurd, Marit bracht maandag dan wel cola-ijsjes mee! Lekker hoor!  Dank je wel Marit, en geniet nog op je verjaardag zelf! 

kind in de kijker: Mathieu

Afbeelding
Eerst even de complimentjes, daar nemen we toch altijd wel de tijd voor. Iedereen vindt het leuk complimentjes te krijgen!   En dan de nieuwe bal. Blijkbaar gaat het formaat van de bal mee als je opgroeit. Ik heb weer wat bijgeleerd!   Nog een bal! Maar deze keer een hockeybal. Deze blijft altijd even groot denk ik. Het is best een harde bal en Mathieu had hem al eens tegen zijn oog gekregen. Dat zal geen deugd gedaan hebben!   Deze schelp is voor Mathieu veel waard. Die heeft hij van mama gekregen toen ze terugkwam van op reis. Ze is ook wel prachtig!   De hockeyuitrusting mag natuurlijk ook niet ontbreken. We hoorden elke week verhalen over de hockey maar nu zagen we hier eens een beetje meer van. 

Samen film kijken

Afbeelding
Als afsluiter in het derde leerjaar: de film van Jozef natuurlijk. Het verhaal kenden we al maar de film boeide de meeste kinderen toch ook nog wel. Al vonden sommigen het in het begin een beetje eng. 

Verjaardag Amina

Afbeelding
En dan tijd voor onze vakantiejarigen! Amina had haar mama nogal eens aan het werk gezet. Twee heerlijke kaastaarten stonden op de tafel te pronken. Sommigen durfden niet proeven... maar dit hadden de lekkerbekken wel gehoord! Nog een tweede stukje dus?

pizza bakken in 't Smiske

Afbeelding
Onze beloning voor de goede verkoop van pizza en wijn. Samen met het vierde en de derde graad van de Mart mochten we zelf pizza gaan bakken.  We hadden wel geluk met het weer. En het was super leuk. Bedankt ouderraad om dit weer in goede banen te leiden! 

Verjaardag Miel

Afbeelding
Wat een prachtige cakejes Miel! Die vielen wel in de smaak.  En dat ze van de Rode Duivels waren, dat maakte het helemaal compleet! 

kamishibai: verhalen vertellen aan de kleuters

Afbeelding
We waren al enige tijd bezig aan het maken van een kamishibai. Eindelijk was het klaar. Nog even oefenen voor de klasgenootjes en dan... een voorstelling voor de kleuters.  Wat hebben we dat goed gedaan. Ik hoorde van de kleuterjuffen dat sommigen als een echte meester of juf voor de klas stonden. Knap!