Posts

Posts uit juni, 2016 tonen

kind in de kijker: Stan

Afbeelding
Ons voorlaatste kind in de kijker van dit jaar, lang moeten wachten, eindelijk is het zover! Wat een grote medaille Stan, zo heb ik er nog geen gezien! Fotoboekjes zijn vaak leuke aandenkens. Hier een boekje van de voetbalploeg, leuk om herinneringen op te doen en terug van te genieten.  Het spelletje van de Rode Duivels werd al gespeeld in de klas. En Stan heeft ons, in zijn spreekoefening, uitgebreid verteld hoe het in zijn werk gaat.  Wat leuk Stan, zomaar een kunstwerk maken. We kregen zelfs de ideeën van de kunstenaar te horen die erbij aan bod gekomen waren.  En dan niet te vergeten, de complimentjes van de klas.  Geniet er thuis nog maar eens van na Stan, het waren mooie berichtjes!

spreekoefening spelletjes

Afbeelding
Nog eens oefenen voor we het voor punten moeten doen!  Heel vertrouwd om te vertellen is dan ook een spel dat we graag spelen.  En het zou wel zonde zijn die spelletjes ongespeeld mee terug naar huis te nemen.  Dan maar in de plaats van een opstel schrijven.... hopelijk vonden jullie dat niet te erg?

verjaardag Alexander

Afbeelding
Ja ja, het eerst ijsje van een jarige dit jaar. Daar kijken we toch elk jaar naar uit hé. Dank je wel Alexander! Wat is dat genieten! Oh, hebben die enkelen van het vierde geluk dat ze nu bij ons in de klas zitten! Onze taart op verplaatsing, ook eens wat anders. Wat een leuke afsluiter van de dag!

workshop water

Afbeelding
Tijdens ons WO-thema hadden we normaal een workshop van djapo over water. Maar door ziekte van de lesgever werd dit verschoven.  Nu was het dan toch zover!  We moesten ons inleven in een personage ergens op de wereld dat een probleem had met water: waternood, watervervuiling, watersnood, ... We maakten een standbeeldententoonstelling waaruit duidelijk werd wat voor iemand ons personage was. We konden met elke opdracht ook waterpunten verdienen. Wanneer we een belletje hoorden moest de waterverantwoordelijke er naartoe lopen en het pakken. Zo ontdekten we hoe de waterbel werkt in sommige landen waar waternood heerst. Steeds onder druk om op tijd te komen om aan water te geraken.... wat een leven!  Via een tekening en opdrachten kwamen we nog meer te weten over de waterproblemen op de wereld en werden we aangezet om CREATIEF TE DENKEN. We zochten haalbare en minder haalbare initiatieven om het probleem op te lossen. Er kwamen zelfs kometen aan te pas die gingen inslaan op een fabriek die

schilderijen van de seizoenen eindelijk klaar

Afbeelding
Een hele tijd geleden aan begonnen.... En nu eindelijk het laatste werkje omhoog in de klas.