Posts

Posts uit mei, 2016 tonen

toneeltjes 'de zondige vrouw'

Afbeelding
De kinderen leefden erg mee met de vrouw in het verhaal. Ook bij het spelen van het verhaal zag je hoe ernstig ze met deze inhoud omgingen en in hun rol opgingen. Gelukkig waren de meesten het ermee eens dat je niemand zo zwaar kan veroordelen, ook al heeft die iets ergs gedaan.  En... geen enkel handje ging de lucht in bij de vraag 'Wie heeft er nog nooit een fout gemaakt?'

verjaardag Floor

Afbeelding
We hadden er al over gehoord, maar wat was dat een mooie koekjestaart!  Even aftellen voor het blazen op het bord.... En dan in het echt!  En dan was het stil.... De mondjes gingen nogal, heerlijk hoorde ik zeggen. Maar de buikjes zaten snel vol.  De stukjes die er niet meer ingingen, belandden in de brooddozen. Toch niet weggooien zeker! Veel te lekker! Dank je wel Floor voor de overheerlijke taart en de drankjes!

knutselen met foam en ijzerdraad

Afbeelding
Camille mocht vandaag foto's nemen. Dat is natuurlijk ook wel eens leuk.  Allemaal waren ze aandachtig bezig, weinigen zagen het fototoestel dat op hen gericht stond.  Onze chef kok was ook van dienst. Wat schaft de pot Marit? 

thema 'gezonde voeding': voedingsdriehoek en ontbijt

Afbeelding
Wat staat er op het menu?  Eerst wat leren over de voedingsdriehoek om nadien een gezond ontbijt kunnen klaar te maken!  Al hoorde ik van vele kinderen dat er al heel gezond ontbeten werd. Wat een fantastische kinderen toch! De ontbijtjes op woensdag zagen er ook stuk voor stuk verrukkelijk uit!  Hmmmmm.... En zo met z'n allen aan tafel, dat smaakt nog beter dan anders. 

Kind in de kijker: Tuur

Afbeelding
Iedereen keek vol spanning uit naar Tuurs momentje. En dan begint hij toch wel met de complimentjes zeker! Nog langer wachten op de knappe looping!  Maar de complimentjes waren ook weer leuk gemaakt. Tuur genoot ervan.   En ja... dan was er de looping!!!  Nog even wat stukjes goed zetten en daar ging het wagentje! Wat ging dat snel. Knap hoor Tuur, en zelf helemaal in elkaar gestoken.   En of die looping nog niet genoeg onze verbazing uitlokte kwam Tuur ook nog eens met een gigantisch vliegtuig van lego aanzetten. Ook dat kon allerlei dingen zoals de propellers laten draaien bijvoorbeeld.   Nog enkele kleinere lego om af te sluiten. Al gebeld maar toch nog veel toeschouwers. Dan maar wat overuren! 

Hoe we de regen in onze klas haalden. Zijn jullie benieuwd?

Afbeelding
We waren al heel trots op onszelf toen het met ons klasje lukte. We waren ook benieuwd wat het zou geven als we met eens zoveel zouden zijn. Nog een keertje dus maar nu met 3A erbij!  En hier het resultaat: