Posts

Posts uit april, 2016 tonen

ogen sluiten en luisteren!

Ook de kleuters van juf Hilde met de bril mochten van onze voorstelling genieten. Zij konden na onze voorstelling goed aangeven dat ze de regen en het onweer hadden gehoord. Geslaagd in ons opzet dus!

Kind in de kijker: Dina

Afbeelding
Eerst al eens kijken wat de klasgenootjes voor haar schreven! Meer en meer wordt er in raadseltjes geschreven, maar de complimentjes blijven een heel leuk aandenken aan 'kind in de kijker'.  Vlotjes nam Dina een stenen beeldje van de kast. Oei, niet laten vallen hoor! Dit had ze van haar doopsel als aandenken.  Wat een prachtig schilderij. Dit had ze kunnen maken op een workshop. Een kunstenaar is er niets tegen!  Dina was, heel terecht, ook trots op haar speldje met twee sterren voor het skiën en haar skidiploma.  Knap hoor Dina! Le moment suprême! Het moment waarop iedereen had gewacht. Pluisje komt uit zijn huisje! Al had hij zin om er snel weer in te kruipen. 

een lekker ijssnoepje op een warme dag

Afbeelding
Oei, vandaag geen drankje in de fles? En wat dan juf?  De ijsblokjes die we de dag voordien maakten vielen ook wel in de smaak. Een beetje grenadine, een druif en kraantjeswater. Hoe lekker kan een ijssnoepje zijn! 

hoekenwerk rond water

Afbeelding
Wat een gekke bende. Hoe leuk kan een les WO zijn? Ik denk dat ik er zelf evenveel van genoot! En dat ze zelf dan nog veel bijgeleerd hebben, dat is zeker meegenomen.   Water in Senegal...  Water voor ontspanning en hygiëne...  Water baat, water schaadt...  De kringloop van het water.   Het sapje van de dag met ananas, hmmmmm...

verjaardag Tuur

Afbeelding
Wat een prachtige Mineoncake Tuur! Jammer dat we die aan stukken moesten snijden.  Iedereen heeft enorm genoten van het lekkere gebak en de drankjes. 

nog meer water

Afbeelding
Water water water water... wij drinken liever...  Drijven of zinken? Dat proberen we met plezier even uit. En daarna nog wat spelen in de watertafel, ook altijd leuk!  Hoger of lager? Hoeveel water is er nodig om een kg tomaten te verkrijgen? En zouden we meer of minder water nodig hebben voor een kg chocolade?  Het water legt een hele weg af, zowel in de natuur als door de leidingen die door de mensen zijn gelegd. Eerst ontdekken, daarna even testen wat we nog weten met een quiz of rebus.  En nu volop experimenteren met water en verf. Wat sjablonen en een tekenblad... gelukkig konden we dit buiten doen. Wat zou dat in ons klasje gegeven hebben?

Start van het thema 'Water'

Afbeelding
Ik heb onze klas ingeschreven voor een uitdaging waarmee we ook iets kunnen winnen. Namelijk zo zuinig en spaarzaam omgaan met water. Hieronder verstaan we: geen water verspillen, regenwater gebruiken waar mogelijk, kraantjeswater drinken in plaats van flessenwater, ...  We hebben vandaag al kennis gemaakt met heerlijk kraantjeswater. Zat er nu geen smaakje aan?  Ja, ja, voor velen een smaakje naar NOG! Ook de appelsientjes gingen niet verloren hoor. Daar konden ze ook nog wel voor aanschuiven. 

Afsluiten van het thema 'Ziek en gezond'

Afbeelding
We hebben de voorbije weken heel wat geleerd over het ziekenhuis. In onze klas stond ook veel materiaal waar we tot nu toe vooral over leerden en naar mochten kijken. Hoge tijd dus, op de laatste dag voor de vakantie, om ermee te spelen en het verder te ontdekken!  Velen onder ons vonden hun plezier in het spelen van 'doktertje'. Zelfs die twee grote meisjes uit het vijfde leerjaar vonden dit nog super!! Zoveel echte spulletjes hebben we natuurlijk niet altijd om doktertje te spelen.   Anderen speelden liever rustig met de ontdekboekjes en spelletjes...  of dokter Bibber dat dankzij Marit in onze klas was terecht gekomen!   Nog anderen gingen aan de slag met doktersmaterialen en maakten er de leukste dingen mee: voelhandschoenen met zand erin, armbandjes van darmpjes, maskers van mondmaskers, een ziekenwagen van een nierbekken, ... knap gevonden allemaal!

verjaardag Ben

Afbeelding
Hmmmmm ... zoveel keuze... wat moeten we nu nemen?  Gelukkig zag Ben het zitten nog een tweede koek uit te delen!  En of dat en een drankje nog niet genoeg waren? Het was bijna Pasen en Ben ging als even de paashaas spelen met kleine eitjes. Super!  Bedankt voor de lekkere traktatie Ben! 

het grote paasspel

Afbeelding
Wat doe je zoal op de dagen vóór de paasvakantie? Paasei spelen? Het grote paasspel zorgde ervoor dat we dit inderdaad deden. Enkele opdrachtjes: - vorm samen een paasei - houd het paasei zolang mogelijk in de lucht zonder elkaar los te laten - paasrebus - verschillen zoeken - ...