Posts

Posts uit februari, 2016 tonen

Start van het thema "Op het goede spoor..."

Afbeelding
Met een hoekenwerk konden de kinderen al heel wat ontdekken over treinen. Vrijdag gaan we natuurlijk nog veel meer ontdekken in Train World!  Al snel was mijn rolletje als conducteur in de klas overgenomen!  Eerst conducteur Miel... en even later conducteur Stan. Gelukkig hadden de passagiers allemaal hun ticket betaald om met mijn trein mee te rijden!

Carnaval

Afbeelding
Na een week vol geluk en zotte kleurendagen dan eindelijk het carnavalfeest. Wat een gekke bende hier bij elkaar! De sfeer zat er goed in.  En ik vlieg... vlieg... vlieg... Onze jarige: de winnaar van de stoelendans! Klaar om te vertrekken voor de stoet? Deze mensen zijn wel goed verkleed!  Bij aankomst aan de school stond er een prachtige verrassing op ons te wachten.... de buschauffeur! Of toch niet???? Toch weer fijn dat we zoveel toeschouwers onderweg hadden! Dank jullie wel allemaal! En nog eens een dikke merci aan alle pannenkoekenbakkers... ze hebben gesmaakt!

verjaardag Mogeda

Afbeelding
Zoveel lekkers! Wat was dat genieten!  Dubbel feest vandaag: eerst een verjaardagsfeest en dan pannenkoeken voor carnaval... Wat een dag!!!  Dank je wel Mogeda voor al dat lekkers.

move tegen pesten: brullie!

Afbeelding
Wat hebben ze hier hard voor geoefend! Ik heb het ook even geprobeerd...

week tegen pesten: een week vol geluk!

Afbeelding
Maandag: Een brief van Prins Carnaval! Hij zou niet meedoen aan onze stoet indien de kinderen niet beter hun best zouden doen om samen te spelen en geen ruzie te maken. We kregen enkele uitdagingen om te bewijzen dat we dit konden.   De eerste uitdaging: "Op prachtige wijze, dansten we met z'n  allen de polonaise!"  Dinsdag: een tweede uitdaging!  "Deze relaxatie was weer een schitterende prestatie"  Woensdag: derde uitdaging. "Gelukkig waren er geen wringers en kwamen we tot kleurrijke slingers!"  donderdag: het hoogtepunt "move tegen pesten: Brullie!" vrijdag: Carnavalstoet.... mét Prins Carnaval!!!!

kind in de kijker: Ben

Afbeelding
Eindelijk, wat een lange dag... en zoveel te vertellen! Eerst de complimentjes voorlezen en dan over alle spulletjes die hij had meegebracht.  Ben vertelde ons over de handbal en het juiste formaat bal dat je nodig hebt. Hij moet mooi in je hand passen.   Van clicks had hij een prachtige trein gemaakt. Zonder plannetje, hij had er gewoon even zin in...  Ben is echt wel een bezige bij. Buiten zijn sporten gaat hij ook elke week naar de scouts. Even poseren met het hemd... groot genoeg want je moet het over je andere kleren kunnen aandoen!  Dit mannetje was door de kinderen blijkbaar ook wel gekend. Al ben ik zijn naam alweer vergeten. Sorry Ben!   Maar zoooooo schattig! Hiermee trok hij echt wel de aandacht van de meisjes.   Nog even iets over zijn favoriete boek. Wat was het fijn om naar jou te luisteren Ben! De klasgenootjes konden nog wel vragen blijven stellen.