Posts

Posts uit januari, 2016 tonen

techniekles: zandloper met 3a

Afbeelding
Elke week wordt er een les techniek in mijn klas gegeven. De klassen schuiven door en zo krijgt elke klas van 3 en 4 dezelfde les. Deze week was het aan de kinderen van 3a. Zij kwamen in onze klas voor en les over de zandloper. Simpel? Niet als de zandloper moet getimed worden zodat hij een mooie tijd weergeeft bv. 30sec. Voor velen een hele uitdaging. Sommige kinderen hadden een enorm doorzettingsvermogen om de zandloper juist te laten gaan. 

verjaardag Stan

Afbeelding
Eindelijk!!! Wat had Stan hiernaar uitgekeken. Hij heeft echt de week afgeteld.  Mama heeft dan ook voor heerlijke appeltaarten gezorgd. MET slagroom! Verwennerij!   Eerst zingen, aftellen en blazen natuurlijk...  En dan smullen maar. De slagroom zorgde voor de nodige hilariteit.   Niet iedereen even graag op de foto? Smakelijk Stan! En nog eens proficiat met je verjaardag!

vertellen voor onze levenslijn

Afbeelding
De kinderen brachten allerlei leuke dingen mee van zichzelf van hun geboorte tot nu: eerste knuffels, foto's, eerste schoentjes, lievelingsspeelgoed, leukste boeken, tandenpotje, engeltjes van hun doopsel, geboortekaartjes, ... Wat was dit een leuke ervaring! Iedereen luisterde heel geboeid naar elkaar en ze waren heel benieuwd naar wat de anderen bij hadden. We vertelden zelfs verder tot 10 over 12 en zelfs de thuiseters wilden niet vertrekken. Overuren? Geen probleem!

kind in de kijker: Miel

Afbeelding
Miel was blij wanneer hij getrokken werd als kind in de kijker. Zijn grote schelp verhuisde al meteen van de zithoek naar zijn kast.  Bij de voorstelling begon hij met het voorlezen van de complimentjes. Wat zaten hier weer leuke berichtjes tussen.   De schelp bleef toch de aandacht trekken. Ze is dan ook wel heel erg groot!  Miel heeft ook heel wat medailles waarvan hij er eentje bij had. Hij heeft er van de waterpolo, van de veldloop, ... Hij leest ook wel graag eens een stripalbum en hij had zijn leukste strips bij om aan ons te tonen.  Superleuk om Miel in het zwembad te zien met zijn outfit van de waterpolo. Hij maakte er ook iedereen warm voor, zo leuk vindt hij het zelf!

Driekoningen zingen voor het goede doel

Afbeelding
Driekoningen zingen voor het goede doel. Dat zagen we wel zitten. Met beide klassen van het derde oefenden we de dagen voordien enkele liedjes in en vandaag was het dan zover.  De centjes voor het Bergske en mooi meegenomen dat er nog koeken en snoepjes voor ons bij waren!  Dank u wel aan de gulle gevers van Rijmenam!