Posts

Posts uit december, 2015 tonen

spelletjesuur

Afbeelding
Leuk dat we eens met de spelletjes van de Sint konden spelen.  Vooral het spel jungle-speed zorgde voor veel plezier. 

Als ik de baas zou zijn van het journaal

Afbeelding
Elke donderdag maken we met het derde en vierde leerjaar een opstel. We doen dit telkens op een andere manier. Deze keer moesten de kinderen zelf een deel van het journaal schrijven. Wat zouden zij willen zien en horen in het journaal als ze het voor het zeggen hadden.  We lieten het hen aan elkaar vertellen via onze klas-tv. 

hoekenwerk Kerstmis

Afbeelding
Hoekenwerk valt altijd wel in de smaak. Gewoon al het mogen samen werken en van de ene opdracht naar de andere spreekt de kinderen enorm aan.  Banken bij elkaar is voor hen al een goed teken! In dit hoekenwerk maken de kinderen een mooie ster met kralen die weldra thuis aan de ramen of in de kerstboom kan pronken. Ook wordt er geleerd over Kerst in Lapland.  We spelen een spel met opdrachten i.v.m. Kerstmis en luisteren naar een kerstlied waarin woorden ontbreken. Wel moeilijk, het klinkt een beetje Hollands!  Ook de computerhoek mag niet ontbreken. Hier bekijken we een filmpje over het kerstverhaal en spelen we kerstspelletjes. 

kind in de kijker: Alexander

Afbeelding
Alexander heeft de klas in spanning gehouden met zijn goocheldoos. Al heel de week waren er nieuwsgierigen naar de trucs die hij zou doen. Ik denk dat er volgend jaar veel goocheldozen aan de Sint zullen gevraagd worden.  Een demonstratie met de jojo mocht ook niet uitblijven. Thuis had hij er nog veel moeilijkere, liet hij weten.  Ook de oude autootjes trokken de aandacht van velen, zelfs van de meisjes!  Ze waren dan ook prachtig en Alexander vertelde dat, hoewel er hier en daar een stukje ontbreekt, hij er nog steeds heel graag mee speelt. 

schimmenspel Sinterklaas

Afbeelding

Verjaardag Mathieu

Afbeelding
We hebben een nieuwe taart op het bord gevonden. Deze is leuker, hier kan je de naam van de jarige opzetten en je kan de kaarsjes uitblazen!  We zogen een lied, telden af en ... blazen maar!  Mathieu had nadien ook heerlijke cake voor ons bij. Door moeke gebakken! Wat smaakt dat!  Dank je wel Mathieu voor de lekkere traktatie! 

Sinterklaas bij ons op school!

Afbeelding
Wat hebben we naar deze dag uitgekeken! De spanning was te voelen.  En daar was hij dan...                                     In de klas hadden de Pieten zich die nacht al helemaal uitgeleefd... maar daar waren we nog niet van op de hoogte!                                     Wat keken we om ons heen toen we de klas binnen kwamen... die Pieten toch! Stoelen op elkaar gestapeld, alles een hoofdtelefoon gegeven, lijmen op een toren, knuffels boven op ons bord, snoepjes en koeken overal in het rond, prenten op z'n kop, .... Er kwam geen einde aan. We vinden nu nog steeds dingen die we nog niet opgemerkt hadden.          Pas net voor de middag kwam hij bij ons in de klas op bezoek. Wat was het ineens muisstil! We vertelden hem wat de Pieten hadden uitgestoken en deden voor hem een dansje. De Pieten dansten duchtig mee.          En verder de hele dag hoekenwerk rond de Sint. We maakten marsepein, een schimmenspel, rekenoefeningen over de Sint, computerspelletjes van de Sint en een verh