Posts

Posts uit november, 2015 tonen

uitstap naar het Vrijbroekpark in Mechelen

Afbeelding
Wat begon dat leuk zeg. We kregen een verhaal te horen over een jongetje dat niet alleen naar het park mocht. Maar wat niet mag, is natuurlijk eens zo leuk. Hij kwam in het park allerlei gevaarlijke paddenstoelen en rare dieren tegen. Maar hij bedacht een plan om het gevaarlijkste monster in de val te lokken. Het moeras natuurlijk! Het Vrijbroekpark is nog steeds een heel drassige plaats waar vroeger, voor het opgehoogd was, veel moerassen te vinden waren.  We gingen sporen zoeken van dieren en begonnen met ons zelf in te leven in een eekhoorn. De geblinddoekte eekhoorn moest goed opletten want de luie eekhoorn kwamen haar voorraad eikels stelen.  Martine vertelde ons ook allerlei weetjes over de bomen. Er stond zelfs een BOKSboom. Ja ja, je kon erop boxen zonder je handen pijn te doen!

Jullie kinderen ... allemaal Heilig verklaard!

Afbeelding
Wat in het begin misschien wat ingewikkeld leek voor de kinderen van het derde leerjaar werd erg boeiend wanneer ze zich helemaal mochten inleven in hun rol.  Nog Heiliger dan anders! Weet je nu ergens geen raad mee? Vraag maar aan jullie kinderen tot wie je moet bidden!

kind in de kijker: Floor

Afbeelding
Floor had al heel snel voor een volle kast en een vol prikbord gezorgd. Heel leuk!  Ze wist dan ook niet waar eerst aan te beginnen.  Ze vertelde alvast over haar knuffel, haar dikke vriend, die altijd bij haar mocht slapen.   Met de diabolo kon Floor al goed overweg... al was ons klasje niet echt hoog genoeg!   Toen de kinderen haar pomponnetjes zagen ijverden ze voor een dansje maar dat zag ze niet helemaal zitten.   Nog een hele demonstratie hoe ze het vogelhuisje in elkaar had geknutseld en hoe je het ook weer uit elkaar kon halen. Vooral voor dat laatste waren onze jongens wel te vinden. Ook een mooie ministeck van danseresjes wat voor veel kinderen toch minder gekend speelgoed was. Misschien iets om aan de Sint te vragen?  Wat ook opviel was hoe Floor zelfs haar kleinste spulletjes belangrijk vond en sommigen al heel lang had. Zeker kleine cadeautjes en geluksbrengertjes die ze van anderen had gekregen.  Dank je wel Floor voor die mooie uiteenzetting van jouw persoonlijke spullet