Posts

Posts uit juni, 2015 tonen

Kind in de kijker: Elise

Afbeelding
De laatste keer kind in de kijker dit schooljaar. Wat heeft Elise hier lang moeten op wachten!  Maar vandaag kon ze haar spulletjes heel trots tonen. Een tafeltje vol, al had ze nog wel wat willen meebrengen.   Elise speelt duidelijk graag gezelschapsspelletjes, vooral die met kaarten. Maar ook reisspelletjes voor onderweg en knutseldozen met glitters interesseren haar enorm.  Een heel klein bolletje trok de aandacht van de klasgenootjes. Het was een kleine schudbol met een kindje erin.   En wat zeker niet mocht ontbreken: haar paardrijgerief! Zoals nog anderen in de klas houdt Elise van paardrijden. Dit doet ze vooral in kampjes omdat ze verder al heel wat hobby's heeft.  En als afsluiter weer mooie complimentjes van de klasgenootjes over mooi schrijven, mooie kleren, leuke meid, veel plezier maken enz.

Pizza bakken in 't Smiske

Afbeelding
Na een geslaagde pizzaverkoop een tijdje terug had de ouderraad ons een verrassing beloofd. En nu was het zo ver! We mochten pizza's gaan bakken in 't Smiske. Daar hebben ze een houtgestookte oven zoals vroeger waar verschillende pizza's gelijk in konden.  Heel onze pizza maakten we zelf, van het deeg tot het beleggen!  Hmmmmm ... wat was dat heerlijk. En wat een leuk initiatief. Bedankt aan de mama's en papa's van de ouderraad die dit organiseerden. 

WO hoekenwerk thema 'Veel sprekerij'

Afbeelding
Geheimschrift: Schrijven met azijn en nadien boven een kaars houden, dat lijkt wel toveren!   Allemaal communicatietoestellen, wat hebben ze soms moeilijke namen. Maar onze kinderen zijn hier goed van op de hoogte.  Ook een beetje geschiedenis over de communicatie mag niet ontbreken, dit konden we leren via een quiz op de computer.  En dan seinen met de vlaggen: semaforen. Dat vonden de meesten wel een heel leuke en soms grappige ervaring. Niet altijd eenvoudig om te zien wat er geseind wordt!   Telefoontjes maken met potjes en touw. Zo eenvoudig en zo leuk om mee te spelen. Heel wat kinderen wisten niet dat dit echt werkte. 

Waterpret in de turnles

Afbeelding
Aangezien er vrijdag zeer warm weer werd gegeven kwam meester Pieter ons donderdag vertellen dat we onze zwemkledij en waterpistolen mochten meebrengen. Wat was dat een leuke verrassing.  Ik denk dat er nog nooit zo hard naar de turnles is uitgekeken!  We begonnen met een soort één twee drie piano met bekertjes water. Al snel was iedereen goed nat. Na een beetje aanmoediging van juf Lennie mochten we ook met onze bekertjes achter juf Evelien aan. De pret kon niet op! Natuurlijk waren we goed ingesmeerd tegen de zon. Tijdens de middagpauze heeft iedereen zijn best gedaan met de zonnecrème! 

verjaardag Dietse en Raf

Afbeelding
Gisteren vierden we twee jarigen: Dietse en Raf. Wat zagen we hen 's morgens weer graag binnenkomen.  Dietse had lekkere drankjes en chips voor ons mee en Raf een heuse snoeptaart!  We lieten het ons allemaal smaken! Dank je wel Dietse en Raf!

kind in de kijker: Nienke

Afbeelding
Er hing al een tijdje een mooie dromenvanger aan het prikbord. Iedereen goed geslapen? Nienke wist ons er meer over te vertellen. Ze had ook enkele leuke kleurboeken bij. Niet zomaar kleurboeken maar boeken voor volwassenen. Maar ook kinderen kunnen hier van genieten. Het werkt vooral ontspannend!  De loombandjes is Nienke ook lang nog niet beu. De voorbije weken maakte ze er nog een hele reeks bij. En natuurlijk ook weer complimentjes. Dit is een onmisbaar deeltje waar iedereen weer van kan genieten. Zowel de kinderen die ze schrijven als diegene die ze mag ontvangen.