Posts

Posts uit mei, 2015 tonen

Verjaardag Elise

Afbeelding
Gefeliciteerd met je verjaardag Elise!  Wat waren deze cakes toch weer knap gemaakt en vooral ... wat zagen ze er heerlijk uit.  We dachten de kinderen de ogen te laten sluiten en stukjes uit te delen, maar we moesten hen toch eerst laten zien hoe mooi het eruit zag.  De koekjes van thuis bleven hiervoor nog wel even in de boekentas!   Elise wou geen hoed of das op, maar voor de foto maakte ze toch even een uitzondering. 

kind in de kijker: Dries

Afbeelding
Dries had zeker al iets groot meegebracht. Er kwamen op voorhand vragen zoals: Dries is toch niet ziek? Oei wat is er met Dries? Maar nadien mochten we vernemen waarom die grote kaart voor Dries in de klas stond. Hij had ze gekregen van klasgenootjes in de kleuterklas toen hij zijn been had gebroken en lang niet naar school kon.  Ook Dries is een fervente voetballer en had een beker bij van een toernooi dat ze gewonnen hadden (of waren het penalty's? Ik ken er niet zoveel van). Dries had hem van de trainer mee naar de klas mogen brengen.    Dat mooie kistje, daar waren we ook wel benieuwd naar. Wat zou daar inzitten? Heel veel medailles!! En van ieder medaille wist Dries te vertellen waarvoor hij deze had gekregen. 

Een kilometer: hoe ver is dat?

Afbeelding
We kenden al een meter, een decimeter en een centimeter. Maar hoe ver zou nu een kilometer zijn? Dat gingen we eens uittesten met een wandeling met meetinstrumenten. We konden tijdens de wandeling een meetwiel, een krijtje, een timer, een GPS, een notitieblad gebruiken om goed aan te voelen wat een km juist is. Zo vonden we bijvoorbeeld dat je 10 keer 100 meter moet stappen.  En ons Imane, dat was toch wel de beste stappenteller. Elke 100 meter wist zij te vertellen hoeveel stappen ze had gezet! 

Fietsparcours tijdens de week van de zwakke weggebruiker

Afbeelding
We hadden zoals andere jaren ook weer een test voor onze behendigheid op de fiets. Dit was best leuk. Sommigen onder ons durfden de eerste keer niet alle hindernissen nemen, maar bij de tweede keer lukte dit toch al voor de meesten een beetje. En geen grote ongelukken, gelukkig maar!

Cluédo over de beroepen bij het bouwen van een huis

Afbeelding
Juf Evelien en juf Lennie hadden een heel leuke activiteit in elkaar gestoken om ons de beroepen bij het bouwen van een huis te leren kennen. Ze hadden een cluédo gemaakt waarbij we een moordenaar moesten zoeken onder de werkmannen. In de refter vonden we allerlei aanwijzingen die ons vertelden wie de moordenaar zeker niet kon zijn. Door een goede inzet van de twee klasjes samen kon de moordenaar worden gepakt! 

kind in de kijker: Freya

Afbeelding
Freya had haar plaatsje in de klas goed gevuld. We waren erg benieuwd naar wat ze erover te vertellen had. Ze had een spelletje 'pretpark' bij dat er erg leuk uitzag. Jammer dat we geen tijd hadden om het te spelen.  De boeken die Freya graag leest zijn die van Ghost rockers. Deze zijn ook wel favoriet bij de andere leerlingen.   Freya kreeg ook heel wat leuke en lieve complimentjes. Fijn dat we dit zo goed kunnen. Hierbij zie ik altijd lachjes op de gezichten verschijnen.  Altijd weer leuk iets over onze klasgenootjes te weten te komen!

Rijmenam leren kennen met Luc Vangeel

Afbeelding
We hadden in de klas al enkele dingen over Rijmenam bijgeleerd wanneer we een dorpswandeling met Luc deden. Dat was leuk, zo konden we zelf ook antwoorden wanneer hij iets vroeg. Maar Luc is een echte Rijmenamkenner en wist ons dus nog veel meer te vertellen bv. vanwaar de naam 'Amerstraat' kwam, wat de paaltjes in de Sint-Jansstraat daar deden (van de tramsporen vroeger), de geschiedenis van het driehoekig plein in het dorp en nog veel meer.  Na een tijdje waren we moe en hadden we het warm, maar ook daar wist Luc wel raad op: een lekkere verfrissing in 't Smiske!  Bedankt Luc, voor deze fijne en leerrijke uitstap!