Posts

Posts uit september, 2014 tonen

De ene les al ontspannender dan de andere

Afbeelding
Na het doorworstelen van vooraanzichten, zijaanzichten links en rechts, plattegronden en het aantal blokken in een bouwwerk... ... even iets ontspannender. De fiets van Frederic werd volop bewonderd. Tot zijn grote verbazing mocht de fiets mee binnen, zelfs met vuile banden! Na veel vertellen en leuke anekdotes over ongelukjes met een fiets, wisten de kinderen alle onderdelen aan een fiets wel te vinden. Zij weten dus goed wat in orde moet zijn aan hun fiets voor de fietscontrole volgende week!

Verjaardag Joaquim

Afbeelding
En we zijn al toe aan ons 3de verjaardagsfeestje dit schooljaar. Dat gaat vlotjes.   En blazen maar. Na een liedje en het aftellen van 10 naar 0. BLAZEN!!  Gelukkig zat het weer ook mee om nog eens te genieten van een heerlijk ijsje.

Een juf uit de oude tijd op bezoek

Afbeelding
Na even niet in de klas geweest te zijn, vertelden de kinderen mij dat  een strenge juf uit een vroegere tijd bij hen in de klas was geweest. Ze deden de gekste verhalen van allerlei straffen die ze hadden ondergaan, hoe de juf zei dat ze rare kleren aanhadden, dat ze regels bij had waarmee ze op de vinger en de poep sloeg ... Je kon het zo gek niet bedenken. Dat bestaat toch al lang niet meer! Ze liet hen ook allemaal 'deftige' kleren aantrekken. Zo braaf ze er nu uitzien!  Volgens de kinderen leek de juf op mij, maar ze had wel wat andere kleren aan en was een beetje raar. En ook wel streng en stout. Met de tablet kon ze blijkbaar ook niet overweg. Ze trok een foto van zichzelf.  Die arme dutskes toch. En ze noemde hen stout! Dat kan toch niet? Toen ik terug in de klas kwam gingen ze zelfs naast hun bank staan om te antwoorden op een vraag. Heel vreemd!                                              

Zo'n flinke lezertjes!

Afbeelding
Zo'n flinke lezers dat ik heb. Stilletjes in de zithoek verzonken in hun verhaal. Het is zelfs zonde hen te onderbreken om de les terug te hervatten.

Kind in de kijker: Raf

Afbeelding
Raf was de vorige twee weken ons kind in de kijker.  Hij bracht zijn beste basketbal mee en wilde er natuurlijk ook graag met zijn vrienden mee spelen. Tot ieders teleurstelling sneuvelde hij tegen enkele scherpe takken. We hopen dat Raf snel een nieuwe prachtige basketbal heeft!  Fijne complimentjes van de medeleerlingen kwamen stilaan op het bord terecht. Veel van deze complimenten gingen over hoe fijn ze met Raf konden basketten of met de diabolo spelen. Dat kan Raf dan ook als de besten, samen met zijn vrienden. Ook tatoeages vonden hun intrede in de klas via onze Raf. Dat was wel stoer!

Ontspannend tekenen en schilderen na een dagje hard werken

Afbeelding
 Wat een rust in de klas, een zacht muziekje op de achtergrond en allemaal heel geconcentreerd met hun kunstwerk bezig. Na een boeiende W.O.-les met heel wat 'discussies' en diepgaande vragen van de kinderen kwam iedereen hier tot rust.

Een hele dag hoekenwerk!

Afbeelding
Woensdag : een hele dag hoekenwerk! Yes!  Een kinderhand is snel gevuld. Aan het contract van deze maand werken als we tussendoor een beetje tijd hebben. Tafels oefenen op de computer: juf, mag ik nu een ander spelletje? Oei, mijn meter is tekort!  Komen jullie helpen? Samen lukt het beter! Mijn Malus heeft een voetbal op zijn hoofd. Of misschien wel aan zijn voeten. Of misschien heeft hij wel penselen in zijn oren en op zijn hoofd. Of een boom op zijn hoofd waar de voetballen blijven in hangen.... Een leuke dag gehad waar poetsen niet mag aan ontbreken.  Een nette klas om morgen weer hard te werken!

Verjaardag Freya

Afbeelding
We zijn de week gestart met een verjaardag en sluiten het ook zo af. Freya verraste ons ook met heel wat lekkere dingen. Met een volle buik gaan turnen en dan nog oefenen voor de veldloop! Amai!

verjaardag Mauritz

Afbeelding
Wat een spetterend begin van het schooljaar.   Zo mag het wel verder gaan. Mooi weer en lekkere traktaties. En genieten... dat deden we!

al ijverig aan het werk op de eerste schooldag

Afbeelding
Ik vond het al een heel fijne eerste dag. Hopelijk was dit voor de kinderen ook zo. Het weer bracht ons in ieder geval al leuke speeltijden. Morgen vliegen we er echt in met de leerstof en kan alles zijn normale gangetje gaan.